! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Tidlös sångfågel

Bella Hardy

With the dawn

Skivbolag: Neo Records
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 27 maj 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Bella Hardy har alltid imponerat på mig. Hennes närmast intuitiva kontakt med traditionen, förmågan att skriva nya sånger som både omfamnar traditionen och öppnar famnen för fräscha former och tolkningar. Hennes bearbetning av folkballaden är hennes helt egna.
På sin sjunde skiva, With the dawn, har Hardy vidgat sina cirklar ytterligare och blandar in inslag av pop i sångerna. Programmerade rytmer, instrument och ljudeffekter delar utrymme med en brassektion, trummor, hennes sparsamt använda fiol och banjo. Gammalt och nytt, hand i hand.
Texterna på With the dawn är intima, personliga, om de eviga allmängiltiga ämnena kärlek, brustna hjärtan, glädje och sorg och är baserade på personliga erfarenheter under det gångna året.
Hardys klara, avväpnande, empatiska stämma förmedlar hopp i The darkening of the day och längtan i Oh, my god i miss you och hon får tiden att stå still på Jolly good luck to the girl that loves a soldier, ett beställningsverk för en samling sånger om första världskriget, men vars budskap saknar förbrukningsdatum.
Om det någonsin funnits en röst som gjord för att levandehålla den sjungna berättartraditionen, måste det vara Bella Hardys.

Annonser