Skivrecension

Weep the time away: Emily Brontë
Singer/songwriter

Sofie Livebrant

Weep the time away: Emily Brontë

Skivbolag: Rootsy Music
Format: CD/DL släpps 3 dec
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 19 nov 2021

Dela den här recensionen:

Sofie Livebrant är en artist med rätt egensinniga projekt. Hon har tidigare tonsatt dikter av olika storheter som Dan Andersson och Emily Dickinson med flera. Under pandemin har sångerskan läst och tonsatt dikter av Emily Brontë, en författare i första hand berömd för romanen Svindlande höjder (Wuthering heights).

Åtta låtar har det blivit som hon klätt i arrangemang med fingertoppskänsla för varje låts karaktär i tätt samarbete med producenten och kompositören Johan Lindström. Hon verkar här i ett slags engelsk tradition och det finns ett klart släktskap med Nick Drake i de relativt sparsmakade men effektiva arrangemangen.

Fint arrangerat och spelat där man kan höra flera genrer mötas; här glider rock över i jazz som tar inspiration från folkmusik. Och i centrum Sofie Livebrants känsliga röst, på en gång stark och bräcklig. Starka dikter ur den engelska myllan från en författare som mötte livets mindre angenäma sidor, hon förlorade många i sin närhet. Dikter som blivit till starka sånger som lyser av artistens inre glöd på denna innerliga skiva.

 


Fler recensioner

Annonser