! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Dansant americana

Broken Roads

Waiting to go

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Mette Carlbom
Publicerad: 24 mar 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Varken det sepiatonade omslaget till Waiting to go eller dess rätt intetsägande titel väcker speciellt mycket uppmärksamhet. Det är lite förvånande med tanke på hur bra och genomarbetad skivan faktiskt är. Några sekunder in i första låten är jag redan yr av den snabba takten. Det rör sig mellan 40-talets swing till 50-talets rockabilly och old school-country. Skivan börjar tyvärr med ett av de svagare spåren. Men har man tålamod så väntar några riktigt bra låtar. Ibland låter det som gjort enbart för dansgolvet. Men det är också på de snabbare spåren som Broken Roads gör sig bäst.
De blandar eget material med nyinspelningar av bland annat Dolly Parton. Nog hade det vara roligare med mer egenskrivet, låten Come back home är en av skivans bättre. Linda Tjernberg får till rätt känsla och låter som en ung June Carter.
Men alla låtar håller inte riktigt samma klass. De är slätstrukna och blir mest utfyllnad. Men med tanke på de 16 spår som fyller skivan så finns det mycket att ta av. Och det är en skiva som med en swinginfluerad americana gör det som många andra misslyckas med. Den överraskar och imponerar.

Annonser