! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Afrikanska röstresurser

Vusa Mkhaya

Vocalism

Skivbolag: ARC Music
Recenserad av: Gunder Wåhlberg
Publicerad: 29 mar 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Sångaren Vusa Mkhaya från Zimbabwe återvänder efter flera års vistelse i Wien till en skivinspelning i hemstaden Bulawayo med sin vokalgrupp Inzingizi. De har tidigare haft stor framgång med sin skiva Voices of Southern Africa. I sitt nya musikaliska bagage har han såväl afrikansk som europeisk tradition blandad med influenser från popmusik, ungersk folkmusik och stråk av joddling.
De flesta låtar på skivan är Vusa Mkhayas egen text och musik med en varierad  blandning av olika deltagande röstkaraktärer. Till inspelningen i studion dyker en mängd gamla vänner upp som fyllda av brokig inspiration vill delta med sin musikalitet.
Skivan har en ansenlig vokal tyngd med framstående sångare och ett  återhållet komp på gitarr och percussion. Ett uttrycksfullt sångsätt präglar varje nummer och Vuza Mkhaya ger med sin bärande mångsidiga röst både styrka och själ till produktionen. Han bjuder tillsammans med sina backvocals på en fyllig vibrerande körsång som lyfter inspelningen. Den starkt berörande flerstämmiga sång som genom åren strömmat från länder i Södra Afrika har här fått ett välkommet tillskott.

 

Annonser