! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Stilmix på stilmix

Buika

Vivir sin miedo

Skivbolag: Warner Music
Recenserad av: Maria-Kaisa Jurva
Publicerad: 22 feb 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Reggae-flamenco, flamenco-jazz, soulfunk, rap-pop, afropop och afrobeat för att nämna några. Allt detta ingår numera i Buikas makeup, och på denna skiva är stilblandningar kanske tydligare än någonsin. Det är en poppigare Buika som sjunger för oss denna gång. Kan det också bero på att hon nu sjunger mer på engelska än tidigare, tro?
På låten Carry your own weight (som hon gör tillsammans med den amerikanske singer-songwritern Jason Mraz) häller hon i lite flamenco – ja, lite rap också – mitt i poppen. Flamencorap-pop. Och plötsligt låter hon som Neneh Cherry (!).
Flamencon finns tydligt också på Si volveré och Waves (som är en duett med den spanska underground-flamencolegenden Potito). På maffiga Mucho dinero rappar Buika så det ryker. Sister är mer som en traditionell ballad till akustisk gitarr.
Den mystiska Good men förtrollar med mörka grooves. På titelspåret och på Cicade do amor existerar reggaen sida vid sida med flamencon. Funkar. Den åtta och en halv minuter långa, jazziga The key (Misery) hittar ständigt nya vägar i takt med Buikas lyhörda röstfinlireri. Pianot och basen där, oj.

Annonser