! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Folkrockpopjazz på kontrabas, fiol, gitarr och slagverk

tRask

Vida vilda

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Alexandra Ullsten
Publicerad: 3 dec 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det spretar åt alla genrehåll när kvartetten tRask inleder sin debutskiva med en slags poppig folkmusik light. När tredje låten, folklåten Moran, börjar rulla, vänder dock hela intrycket och tRask får ordning på sitt uttryck. Här anas ett unikt spännande sound som genast ger karaktär åt skivan och som successivt blir tydligare och kulminerar med de två sista låtarna, Flinken från Hälsingland och Into the light.
Kvartettens medlemmar är rutinerade och välrenommerade musiker. Tomas Wahlund, kontrabas och sång, samt Ulf Nilsson, fiol, spelar båda till vardags i Gävle symfoniorkester. Christer Malmgren, gitarr och sång, och Mathias Dahl, slagverk, har båda erfarenhet av egen musikproduktion. Av skivans åtta spår är två folklåtar från Dalarna och Hälsingland. Övrig musik har komponerats av tRask.
Mer än så går tyvärr inte att läsa ut av det alltför spartanska konvolutet. Ljudlandskapet som tRask skapar ihop är säreget originellt med nydanande stämföringar och arrangemang. Gruppens styrka ligger i ett imponerande tätt samspel, som framkallar en underbart fysisk glädjeupplevelse.

Annonser