Skivrecension

Våra röster ska höras
Folkbildande fiolprogg tonsätter den dagsaktuella kvinnokampen

Beata Bermuda

Våra röster ska höras

Skivbolag: beatabermuda.com
Format: DL
Recenserad av: Ignacio Concha-Ferreira
Publicerad: 18 feb 2022

Dela den här recensionen:

Hundraårsjubileet av kvinnors rösträtt måste självklart firas och erinras på alla vis. Fiol- och sångtrion Beata Bermuda – Linnea Aall Campbell, Hanna Andersson och Samantha Ohlanders – gör inte bara det, utan tar tillfället i akt att påminna om hur mycket som fortfarande i dag finns att kämpa för och om att inte ta kvinnokampens landvinningar för givna.

Och som man gör det! Stadigt på axlarna till proggrörelsens musikaliska jättar från sjuttiotalet, utan att falla i nostalgifällan, visar trion hur angeläget det är med högkvalitativ musik med skarp samhällskritisk udd. 

Med ett absolut gehör för folklåten och folkvisan komponerar Beata Bermuda med lätt hand både snygg, feministisk indie-pop, dansant folkprogg med som sig bör fräna, diskbänksrealistiska texter, och traditionella visor som förför med fullständigt ljuvlig stämsång. Med Sound of sewing imponerar trion ytterligare med en modernistisk, punkig, mörk och drömsk instrumentallåt som för tankarna till storheter som Fläskkvartetten och Michael Nyman. Lyssna på Beata Bermuda, det är en order!


Fler recensioner

Annonser