! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Reggae Lira Gillar

Partiet

Upp till dans

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Niclas Forsgren
Publicerad: 29 mar 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Partiet bjuder upp till dans med sin nya platta, en skiva som delfinansierats med hjälp av crowdfunding. Jag är övertygad om att detta sätt att få ut sin musik kommer att bli allt vanligare i ett klimat där tyvärr få vill betala för musik.
Partiet är ett politiskt band. De vågar prata klarspråk om vad de tycker och tänker. Det finns ingen mellan raderna-läsning eller omskrivningar i det medföljande texthäftet. Det är rakt på sak om egoism, konsumtion, flyktingfrågan, machokulturen och relationer. Det är klart att det kan uppfattas som moraliska pekpinnar. Naturligtvis, det är Partiets partiprogram vi snackar om!
Allt framförs i modern svensk reggaetakt med Partiledaren/sångaren Fredrik Boltes raka, klara och på något sätt rejäla stämma. I rösten finns oro, frustration och ilska. Men också mycket kärlek. Kärlek till livet, musiken och dansen. För även om det ser ut som det gör så måste vi komma samman och dansa, uppmanar Partiet.
Boltes behärskar både sång och toast, men eftersom det är roligare om man är fler så är gästerna från den svenska reggaescenen många. Vilket sätter extra färg på skivan. Jag är övertygad om att Partiet kommer att få ett bra resultat i opinionsundersökningarna och att många kommer att vilja lyssna på dem både på skiva och live. Och titellåten borde kunna bli en hit både på radio och dansgolv.

Annonser