Skivrecension

Hjem 
Folk-å-visa

Randi Tytingvåg Trio

Hjem 

Skivbolag: Kirkelig Kulturverksted
Format: CD/DL
Recenserad av: Jonas Lidbrandt Persson 
Publicerad: 23 feb 2024

Dela den här recensionen:

Det ord som kommer närmast en beskrivning av låtarna på denna skiva är ”närhet”. Musiken och texterna skapar en närhet som nästan går att ta på.

Men i samma andetag finns det en klang och ett tilltal som vill visa på att det finns något utanför trions musik. Detta något är livet. Det är berättelser som tar tag i dig. Berättelser om gemenskap, sårbarhet, tro och att hitta hem. Randi Tytingvågs röst blir en vägvisare. En tröst.

Texterna har Randi Tytingvåg skrivit tillsammans med den norske poeten Helge Torvund. En följd av detta: riktigt bra texter. Och tillsammans med trions två andra medlemmar Dag Vagle och Erlend E Aasland (som båda spelar olika gitarrer och sjunger), är de tillsammans nästan essensen av folkvisans närhet och storhet. En storhet i det lilla formatet. Vidare har trion två gästmusiker som medverkar på några låtar och ger dem lite extra krydda. Det är Tarjei Nysted spelande bland annat nyckelharpa och fiol, och Gjermund Silset på kontrabas. Just fioltonerna ger det hela ett extra djup.

Ja, jag har svårt att värja mig för sångens klang, musiken, texterna och arren. Allt tillsammans bildar en behaglig lågmäldhet. Som ett samtal mellan mig och musikerna. Hjem är en mycket fin skiva.


Fler recensioner

Annonser