Skivrecension

Spirits
Afrobeat med mera

Togo All Stars

Spirits

Skivbolag: Excelsior Recordings
Format: LP/CD/DL
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 23 feb 2024

Dela den här recensionen:

Togo All Stars är ett månghövdat band från Lomé, huvudstad i det Togo de lånat sitt namn från. Togo är beläget mitt i den västafrikanska musikens olika hemvister. Så spelar bandet – vars medlemsantal på olika foton växlar mellan åtta till tolv man – också en inspirerad mix av västafrikanska traditioner och får fram en egen smak på det hela. Jazzig afrofunk och voodoomusik möter highlife och afrobeat. Det påminner stundtals om Fela Kuti, men också hans efterföljare.

Spirits är Togo All Stars tredje album för nederländska skivbolaget Excelsior Recordings, som annars mest ägnar sig åt rock och elektronisk musik. De sajnade för Excelsior efter en debuttolva som släpptes på likaledes nederländska etiketten Kindred Spirits. Så Togo All Stars har en stark bas i det landet.

Med albumet Spirits vill Togo All Stars väcka människor själsligen och andligen, i dessa orostider. Det sker genom positiva budskap i texterna (förmodar jag) och rytmer som manar till dans. Tajt spel och bra stuns i musiken. Jag tror att detta kan vara en riktig höjdare live.


Fler recensioner

Annonser