! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Soulig jazz

LaGaylia Frazier & Jan Lundgren Trio

Until it’s time

Skivbolag: Prophone/Naxos
Recenserad av: Maria Lagergréen
Publicerad: 3 jan 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

För mig är jazz subtilt, dynamiskt och elegant. Soul är varmt, intensivt och hoppfyllt. Ett möte mellan soul och jazz känns spännande men ställer höga krav på alla inblandade.
På Until it’s time gör soulsångerskan LaGaylia Frazier och jazzmusikerna i Jan Lundgren Trio ett försök att förena dessa två musikstilar. Med ett urval av tämligen okända sånger, komponerade av amerikaner under mitten av 1900-talet, vill de skapa något nytt.
Jag tycker tyvärr inte att det fungerar så bra. Det jag saknar, och som gör mig oimponerad av skivan som helhet, även om det finns klart njutbara passager, är att LaGaylia Frazier inte håller måttet i det här sammanhanget. Problemet är att den balans mellan det subtila och det intensiva som finns i musikernas insatser inte känns naturlig hos LaGaylia Frazier; det blir antingen blekt och onyanserat eller hårt och skrikigt.
Denna diskrepans gör att den avslappnade säkerhet som är så naturlig hos instrumentalisterna i Jan Lundgren Trio inte kommer till sin rätt. Och det förlorar hela skivan på.

Annonser