! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Rockabillyns drottning

Wanda Jackson

Unfinished business

Skivbolag: Sugar Hill/EMI
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 27 dec 2012

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Unfinished business följer samma upplägg som rockabillydrottningen Wanda Jacksons förra album, fjolårets The party ain’t over. Då var det Jack White som styrde skeppet, med en omväxlande ruffig och storvulen ljudbild och ett låtval som varvade gamla rock’n’roll-klassiker med färskare låtar från Bob Dylan och Amy Winehouse. Slutresultatet blev ofta rätt bra, och många gamla fans började hoppas om en ny Wanda-topp på ålderns höst, likt den Johnny Cash upplevde mot slutet.
Men riktigt så fantastiskt är tyvärr inte 75-årige Wanda Jackons 31:a studioalbum. På uppföljaren till The party ain’t over är det Justin Townes Earle, känd som artist i eget namn och son till Steve Earle, som står för det unga producentinslaget. Detta är faktiskt Justin Townes Earles första producentjobb.
Unfinished business har även den fyllts med gamla favoritlåtar från countryns, bluesens och rockabillyns skattkammare samt en packe nummer från nutida utmanare. Wilcos Woody Guthrie-bygge California stars är ju som skräddarsydd för Wanda, men ibland vill det sig inte hela vägen i praktiken. Sångrösten är faktiskt inte vad den en gång var.
Bortglömda countrypärlan Am I even a memory görs som en duett mellan Earle och Jackson, och där lyfter skivan. Men det är för få sådana lyft för att festen inte ska vara över för den här gången.

Annonser