! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Rockig blandning av blues och funk

Ida Andersson Band

Två

Skivbolag: Capstan Records
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 11 mar 2019

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ida Andersson Band bildades 2013 med syfte att lyfta fram blues av kvinnliga låtförfattare. De skapade viss uppmärksamhet med fina skivan Funk ’n’ blues som bland annat denna recensent gillade. Nu är det dags för nästa skiva, som för övrigt ges ut på vinyl.
Skivan består, precis som den förra, av låtar på både engelska och svenska. Bandet bevisar att de behärskar bägge språken även om jag också denna gång hade föredragit svenska. Låtarna på svenska känns mer innerliga och texterna något vassare. I mina öron är de bästa spåren Du är så jävla skev och Andas in. I förra recensionen hoppades jag på en renodlad svensk bluesfunkskiva nästa gång. Det gör jag även nu, men en tvåspråkig skiva med Ida Andersson Band är ju bättre än ingen skiva alls.
Bandet är i sitt esse och det svänger som attan. Två är måhända något mindre funkig än förra, vilket nästan är lite skönt då den var så intensiv att jag var matt efteråt. Det är jag inte denna gång. Bara glad, danssugen och sugen på att lyssna på Två en gång till. Jag längtar redan efter att höra mer av Ida Andersson Band i framtiden.

Annonser