Skivrecension

Tupilak
Sångare/låtskrivare

Göran Samuelsson

Tupilak

Skivbolag: Fergus Records
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 18 sep 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det finns en hel del artister som inte fått ett genombrott för en större publik, men som ändå har en tillräckligt stor publik för att det ska kännas meningsfullt med värvet. Till dem hör låtskrivaren och sångaren Göran Samuelsson med sin gitarr och sitt munspel. Tupilak är sextonde skivan han gör och den kom till som en effekt av coronan.

Under 27 år har hans Packmopedsturné rullat och planen var att den skulle ha rullat vidare också i år. Men pandemin satte stopp för det. I stället hittade han sju färdiginspelade låtar i gömmorna, mixade dessa och spelade in tre till. En hel del bra texter; berättelser, betraktelser och någon protestvisa får man sig till livs.

Ett gäng fina musiker medverkar såsom Bengan Blomgren på gitarr, Nikke Ström på bas och Magnus Stinnerbom på en rad olika instrument plus ytterligare några musiker på trummor och tangenter. Låten Spindeltråd är tillägnad vännen Ola Magnell och skriven efter hans död i februari. Göran Samuelsson rör sig lite i samma marker som sin mer kända vän och jag gissar att Bob Dylan är en stor förebild. Med Tupilak har han oavsett detta gjort ett starkt album.

 

Annonser