! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Stillsam frijazzduo

Mark Solborg & Herb Robertson

Tuesday prayers

Skivbolag: ILK Records
Recenserad av: Filip Bagewitz
Publicerad: 14 nov 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Den amerikanske trumpetaren Herb Robertson och den dansk-argentinske gitarristen Mark Solborg möts här i ett intimt och lyhört samspel, två rutinerade jazzmusiker som har spelats in live i Konsertkirken på Nørrebro. Duon har spelat tillsammans sedan 2008 och detta är deras tredje skiva tillsammans.
Skivan är indelad i två sektioner, två korta spår under rubriken Preparations och sedan fyra spår som utgör själva konserten. Det första spåret är tyvärr det minst lyckade, Robertson spelar där tin whistle istället för trumpet och det låter lite som att han har kapat en tvärflöjt på fyllan. En udda början som bryter av från helhetens meditativa karaktär, som hade funkat bättre som variation i mitten.
När väl själva konserten börjar bjuder de på väldigt fint spel som böljar mellan olika klangvärldar och sakta byggs upp från mjuka, rena klanger till bombastiska effektmattor. Det är avskalat och naket, med mycket nyfikenhet och ljudglädje. Båda musikerna visar upp en imponerande bred ljudpalett, och tänjer tillsammans på sina instruments gränser. Låtarna går in i varandra, ofta med oklara eller plötsliga slut, vilket gör att allting binds ihop till en fin helhet. Sammanfattningsvis en väldigt bra skiva, perfekt för alla som gillar konstiga ljud i vacker kyrkakustik.

Annonser