! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Blues

John Cee Stannard

To the river

Skivbolag: Cast Iron Recordings
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 4 apr 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

John Cee Stannard har många strängar på sin lyra. Dels skriver han romaner och har medverkat i filmer som Harry Potter och Da Vinci-koden. Småroller förvisso. Stannard är annars kanske mest känd för sin medverkan i den brittiska folkmusikgruppen Tudor Lodge. Men han har gjort en handfull soloskivor där han utforskat både country och blues. Nu är det åter dags för en soloskiva och denna gång är det blues för hela slanten som gäller.
To the river börjar starkt med skivans bästa låt, den svängiga och glada Do it all over again. Skivan har även andra ljuspunkter, som den själfulla Run to the river och skivans enda cover, House of the rising sun, som Stannard lyckas gjuta nytt liv i.
Men To the river är inte felfri. Det kanske största problemet är Stannards veka och mycket obluesiga röst. Dessutom dränks ofta rösten i den förvisso mycket välspelade musiken. Speciellt Howard Birchmores makalösa munspel överröstar Stannard lite för ofta. Sammanfattningsvis en helt okej bluesskiva som kunde ha varit bättre om produktionen setts över en gång till.

Annonser