Skivrecension

Timo sjunger Ted
Visa

Timo Räisänen

Timo sjunger Ted

Skivbolag: Omitted Records
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 14 mar 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Timo Räisänen är en framgångsrik svensk musiker med flertalet kritikerrosade skivor bakom sig. Mitt första möte med honom var dock live på Melodifestivalen 2010 då han innan tv-sändningarna dök upp i Sandviken och sjöng en mycket alternativ version av Fyra bugg och en coca-cola. Sedan såg jag honom tre år senare då han ställde upp i tävlingsprogrammet Alla tiders hits i SVT med sin version av Lyckliga gatan, som han för övrigt vann hela programmet med.

Räisänen verkar ha fått blodad tand kring att göra egna versioner av den svenska låtskatten, för nu är han aktuell med en skiva där han tolkar Ted Gärdestad, något han gör tillsammans med Göteborg Wind Orchestra.

Timo sjunger Ted är utgiven i samband med att Gärdestad skulle ha fyllt 60 år. På skivan tolkar Räisänen både kända och mindre kända låtar. Han gör till exempel en enormt avskalad och mycket fin version av Jag vill ha en egen måne samt en svängig men ändå lågmäld variant av Satellit. Därtill gör han en mycket rockig och svängig variant av underskattade Gärdestad-låten Viking.

Jag har alltid gillat Ted Gärdestads texter men tyckt att hans musik ibland blir lite för smörig. Så är det inte i Räisänens fall. Han ger låtarna en nerv jag tidigare saknat och jag inser att jag måste citera ett annat framgångsrikt tv-program. Denna skiva är Så mycket bättre!

Annonser