! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Blues och traddig jazz

Good Morning Blues

Things are getting better

Skivbolag: Björntjänst
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 8 dec 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Kärnan i Good Morning Blues har spelat ihop i femtio år och de menar därmed att de möjligen är världens äldsta band med alla originalmedlemmar kvar. De fyra som varit med sedan starten är alla födda på 1940-talet, så de har fyllt pensionär med råge. Fast Stones frontmän är ännu äldre.
Det fina med Good Morning Blues är att de inte försöker vara något annat än de är, ett gäng musiker som gillar att spela jazz, soul och blues ihop, med tyngdpunkten på bluesen. Att Prince hit från åttiotalet, U got the look, kunde kläs i blueskostym och att det skulle fungera utmärkt visar på gruppens vitalitet och känsla för musiken.
Good Morning Blues är i dag åtta personer, och här hörs finfint blås vid sidan om gitarrer, piano, bas och ofta tassande trummor. Mysigt och svängigt där mysigt inte ska ta udden av de många utmärkta insatserna från alla medverkande musiker. De får till ett i ordets rätta bemärkelse härligt sväng med en hel del swing och inspiration från tradjazz, gammal blues och någon skopa New Orleans-gung.
Samtidigt med cd:n släpper de en bok som berättar gruppens historia i ord och bild. Där bjuds pressklipp från årens lopp, ymnigt med fotografier och kortare biografier över alla medlemmar. En trevlig bok på det hela taget, som såklart blir ganska nostalgisk. Skivan är mer än nostalgisk, den visar ett band som fortfarande skapar angelägen musik.

Annonser