! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Känslojazz

Mimi Terris

They say it’s spring

Skivbolag: Calibrated
Recenserad av: Maria Lagergréen
Publicerad: 5 jul 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

På They say it’s spring möter vi den klassiskt skolade sångerskan Mimi Terris som tillsammans med fyra jazzmusiker ger sig in i och tolkar den tidiga jazzen. Det är 1930-tal, rökig källarlokal och en känslostämning som helt klart drar åt det nedstämda och deppiga hållet.
Att Mimi Terris är klassiskt skolad hörs tydligt och i detta jazziga sammanhang saknas en dimension. Hon har inte riktigt det där trycket i rösten och sången blir lite gäll och platt i stället för så intensiv och fyllig som låtvalet egentligen kräver.
Men även om rösten inte håller hela vägen lyckas Mimi Terris och hennes medmusiker ändå med något av det allra viktigaste – att verkligen förmedla en känsla. Flera av låtarna (till exempel Wine, I got it bad and that ain’t good och Alice) framförs så innerligt att jag sjunker ihop i förtvivlan. Mimi Terris lyckas sjunga och musikern spela på ett sätt som fullständigt suger glädjen ur den vackra vårdagen utanför fönstret. Just nu var det kanske inte så lyckat, men en mörk och regnig kväll till hösten kommer skivan – sin titel till trots – att vara perfekt.

Annonser