! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazzkabaret

Caro Emerald

The shocking miss Emerald

Skivbolag: Grandmono
Recenserad av: Maria Lagergréen
Publicerad: 11 sep 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

The shocking miss Emerald är en platta med musik skapad med inspiration från en hel uppsjö av olika stilar, genrer och influenser från stora delar av 1900-talet. Det borde bli ett enda sammelsurium – men på något märkligt sätt funkar det i stället alldeles utmärkt.
Bakom skivan står den holländska sångerskan Caro Emerald (Caroline van deer Leeuw) och ett låtskrivarteam som försett henne med ett antal charmerande, galna och flörtiga låtar. I grunden finns en stark musikalisk kompetens – både vad gäller låtskrivande och framförande – och verklig känsla för vad som funkar och vad som inte gör det.
Black Valentine, skulle kunnat vara titelmelodi till valfri James Bond-film. Pack up the Louie, en härlig jazzdänga med balkaninfluenser. I belong to you är smäktande och tårdrypande…
Det märkliga är att skivan, trots sin spretiga karaktär, verkligen hänger ihop. En och en fungerar låtarna inte alls – men tillsammans lyfter de och skapar en härlig musikalisk atmosfär fylld av stil, passion, konst, kultur och historia.

Annonser