Skivrecension

The reason why vol 3
Psykedeliska covers Lira Gillar

Goran Kajfeš Subtropic Arkestra

The reason why vol 3

Skivbolag: Headspin Recordings
Recenserad av: Rasmus Klockljung
Publicerad: 14 sep 2017

Dela den här recensionen:

Trumpetaren Kajfeš släpper tredje och sista skivan i denna cover-trilogi, och likt de tidigare innehåller den låtar från vitt skilda håll som på ett eller annat sätt inspirerat honom. Givetvis är allihop marinerade i Subtropic Arkestras psykedeliska jazzrock. Ett spår av Bernard Fevre är mättat av Jesper Nordenströms klaviaturer, med både synt, piano och pinglande celesta. I Trance dance av Christer Bothén är blåsmattorna täta ovanför syntens ostinatoriff i tiotakt.
I en låt av Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou är det ett skevt synkoperat groove på gitarr och hi-hat som lägger grunden för blåsmelodin, och får det att svänga något kopiöst. Sedan senast har bandet utökats med Per Texas Johansson, vars maffiga bas- och kontrabasklarinetter ger en ny dimension till dess sound, och den senare lägger en mäktig botten i den långsamma You can count on me.
Precis som på de tidigare volymerna har Kajfeš och hans ensemble lyckats göra låtar av helt olika ursprung till sina, samtidigt som de har sitt alldeles egna sound och uttryck.


Fler recensioner

Annonser