! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Modern irländsk folkmusik

The Young Folk

The little battle

Skivbolag: Pixie Pace Records
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 7 nov 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

The Young Folks intentioner ligger i namnet. Bandet är måhända ännu en irländsk grupp som sysslar med folkmusik. Men de försöker ha en modern, ”ung” touch. Efter att ha spelat i många år och blivit ett känt lokalt band i Dublin kommer här deras debutalbum.
Stämsången ligger tät över öppningsspåret My friends. Det är mycket vackert gjort. Andra lika starka låtar är Way home och Remember when. The Young Folk är otroligt skickliga musiker och resultatet är förbluffande kompetent. De lyckas infria sina intentioner. Resultatet låter onekligen som en ny och fräsch form av irländsk folkmusik.
Men personligen vaknar jag till liv först i och med sista låten Drunken head/ The little battle. Här sjunger plötsligt sångaren med äkta känslor. Han låter både arg, trött och uppgiven. Resultatet blir alldeles fantastiskt. Men denna makalösa uppvisning gör att de övriga låtarna mest känns som kompetenta uppvisningsspår. Skulle fler låtar innehålla samma frenesi som den sista skulle det här varit en fantastisk skiva.

Annonser