! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Americana-pop

The Bandettes

Take me home

Skivbolag: Take Me Home Productions
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 1 dec 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Låtar om Niagarafallen och att inga män kan mäta sig mot män med snygga skägg. Dylika ämnen tar debuterande kvartetten The Bandettes upp på sin första cd. Anna Linnéa Edström sjunger ”I’m no country side girl” i titelspåret Take me home to the city till ett akustiskt klingande komp i countryfierad americana-stil. Storstaden lockar och drar; det här är låtar om att vara på väg, både fysiskt och känslomässigt.
De fyra damernas gemensamma musikaliska karriär startade i Göteborg, där två av dem spelade musik på gatorna på 90-talet. Efter diverse uppackning av flyttkartonger i Helsingborg och senare i Stockholm har musikerna nu sin bas i Malmö. Det är där Bandettes gästabud hålls 2013.
Skivan har kvartetten släppt på egna etiketten Take Me Home Productions och de har varit noga med att kunna stå för vad det gör. De är medproducenter och vägrar vika sig i den kreativa och kommersiella processen.
Vi lyssnare känner igen oss i texternas välanvända ämnen och i de musikaliska greppen. Svärta och djup saknas i stora drag, till förmån för en glad stämning. The Bandettes levererar käck och trevlig musik i en genre där det finns många utövare som slåss om utrymmet.
Bara i Sverige finns ju såna som de de tre systrarna Bondesson i Baskery, även de aktuella med ett nytt album. The Bandettes har dock ett verkligt ess i kortärmen i den tidsenliga och mediavänliga The beard song, så de ska nog lyckas hålla jämnt skägg.

Annonser