Skivrecension

Svenne tills du dör
Genreöverskridande visor

Lars Demian

Svenne tills du dör

Skivbolag: Demian/Sony
Recenserad av: Rasmus Klockljung
Publicerad: 10 dec 2012

Dela den här recensionen:

Lars Demian har för vana att inte hålla sig till en musikalisk genre utan blandar friskt från en mängd olika håll. På nya skivan är det en aning mindre spretigt än tidigare, och han har stor hjälp av David Tallroth som spelar de flesta instrumenten; trummor, bastuba, gitarrer, trumpet, munspel med mera. Demian själv spelar orgel och banjo.
Textmässigt har Demian ofta varit ganska ojämn, med en rad briljanta satirer men också en del mindre intressant lyrik. På Svenne tills du dör finns ett gäng typiskt Demianska cynismer och politiska kommentarer, bland annat om reklam och konsumism i Propaganda (som tillsammans med titelspåret är skivans främsta låt) och både svensk och amerikansk krigföring. Men överlag håller texterna inte den höga nivå som Lars Demian tidigare har visat goda exempel på.
I pressreleasen skriver han att detta kan bli hans sista skiva. Det vore synd, för Svenne tills du dör är inte en värdig slutpunkt för en drygt tjugoårig karriär. Det är inte en dålig skiva, men Lars Demian kan betydligt bättre än så här.


Fler recensioner

Annonser