Skivrecension

Svante Sjöblom & Twang
Skånskdanskamerikansk stringband

Svante Sjöblom & Twang

Svante Sjöblom & Twang

Skivbolag: Rootsy Music
Recenserad av: Pierre Eriksson
Publicerad: 20 nov 2020

Dela den här recensionen:

Musikaliska samarbeten kan i den bästa av världar fungera som en kreativ katalysator där slutresultatet blir så mycket mer än bara summan av ett plus ett. 

När den skånske bluesveteranen Svante Sjöblom sammanstrålar med de tre stämsjungande och välspelande dansk-amerikanska herrarna i Twang blir utfallet ett välljudande lyckopiller. 

Deras första gemensamma album är en spelglad sammansmältning av blues, bluegrass, traditionell amerikansk folkmusik och en gnutta gospel uppdelade på tio spår. Här finns intressanta och skickliga tolkningar av Ola Belle Reed, Billy Yates och The Lovin’ Spoonful, för att inte tala om den oväntade versionen av Justin Biebers Love yourself, men bäst blir ändå kvartetten i Svante Sjöbloms tre egna alster där intensiteten och närvaron är extra stark. Gruppens debut är en välbalanserad produktion där strålande individuella insatser bidrar till att lyfta helheten, och Svante Sjöblom & Twang är onekligen en konstellation som ska bli spännande att fortsätta att följa framöver.


Fler recensioner

Annonser