! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Fri jazzvisa

Sandra Borøy

Sus

Skivbolag: Losen Records
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 16 nov 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

En skiva svår att genrebestämma. Jonas Dyrstad Valberg på gitarr, basist är Guttorm Strande Syrrist och Jonatan Schanke Eikum sköter trummorna. De skapar säregna harmonier, inget instrument sticker ut, det är kortare instrumentala infall som låter improvisatoriska, men ändå följsamma gentemot sångerskan Sandra Borøys röst som emellanåt sjunger ordlöst.
Men där är också sex sånger, personliga och poetiska. Inledande Ny tråd och Quelea är sånger till ett barn. ”Hva blir det av deg – En majestet?” och ”Kan du forbli barn selv når du blir stor?” är frågor Sandra ställer, och det är privat men inte navelskådande, tack för det.
Melodier är inte Borøys styrka, vilket inte heller är meningen med dessa klanger, och det tar några lyssningar att hitta in i musiken, men när jag gjort det är det trivsamt. Och trots att klangerna är likartade i de olika sångerna blir det aldrig långrandigt, tack vare vackra ord, fin sångröst och genomtänkta musikaliska godbitar i det lilla formatet, dock inte minimalistiskt. Det här är musik som förmodligen inte skapar stora applådåskor live men Sandra Borøy och hennes band förtjänar ändå extranummer.

Annonser