! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Indie-singer/songwriter

Ólöf Arnalds

Sudden elevation

Skivbolag: One Little Indian/Border
Recenserad av: Lena K Andersson
Publicerad: 14 apr 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ólöf Arnalds har länge ingått i den spännande isländska musikmiljön och har gett ut tre album tidigare – Sudden Elevation är hennes fjärde. De två första, Við og við och Innundir Skinni var på isländska medan cover-ep:n Ólöf Sings och det senaste albumet är på engelska. Hon har producerat albumet tillsammans med kompositören och basisten Skúli Sverrison (som också arbetat med bland andra Laurie Anderson och David Sylvian). Olöf Arnalds är också med på en del av gruppen Múms turnéer och har gjort en singel med Björk.
Ólöf Arnalds är både sångare och multiinstrumentalist och har en klassisk utbildning på violin och viola i botten. Den som har varit med ett tag tänker genast på Turid och The Incredible String Band vid en första lyssning på albumet men också lite på Vashti Bunyan. Hon har en spröd, skör röst utan att förfalla till koketta fasoner och sjunger på ett berättande sätt.
Ett album som vinner på sin homogenitet, det känns som att stiga in i en värld när man lyssnar på det. Poetiskt välskrivna texter (men det borde vara förbjudet med text i vitt på ljust spräcklig bakgrund!).

Annonser