Skivrecension

Suburban dreams
Instrumental jazzreggae Lira Gillar

Klas Jervfors Turner

Suburban dreams

Skivbolag: Egen utgivning/Plugged
Recenserad av: Fredrik van der Lee
Publicerad: 22 nov 2019

Dela den här recensionen:

Trombonisten Klas Jervfors Turner har spelat med allt och alla. Och han har hunnit med att täcka in det mesta av vad som, lite slarvigt, brukar kallas ”världsmusik”. Raï med Hada Raïna, spoken word-reggae med Linton Kwesi Johnson, indiskt med Mantra Sessions och renodlad reggae med Stures Dansorkester. Ovanpå det, bidrag till ett otal popskivor med allt från Anna Ternheim till Magnus Uggla.
När han nu, efter många om och men, solodebuterar är det dock idel instrumental mystik och atmosfär som gäller. Suburban dreams är baserad kring filmmusik (till filmen Mellan bleke och storm) och Klas egna ljuvligt svängande kompositioner fyller upp mellanrummen. Med hjälp av musik-adel som Johan ”Zilverzurfarn” Zachrisson, Bosse Skoglund och Desmond Foster, bjuder han upp till dans frampå småtimmarna. Jazzig baktaktsdans i inledande Hot skank, mer esoteriskt vaggande dans i In transit och struttande, ryckig solodans i Cruising in night lights.
Däremellan får vi vila i vänliga saxofoner, ödsliga Mark Isham-trumpeter ett flertal svepande, filmiska vyer. Sedan kryddas det med lite klassiskt reggaesväng. Samt en psalm.
Spretigt? Jadå. Bra? Jadå, alldeles underbart, faktiskt!


Fler recensioner

Annonser