! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Folklig singer-songwriter

James McArthur & The Head Gardeners

Strange readings from the weather station

Skivbolag: Moorland Records
Recenserad av: Maria Västlund
Publicerad: 6 aug 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Med titlar som Maelstrom, The day it rained forever och Heavy weather och ett lågmält, melodiskt och melankoliskt sound bjuder James McArthur på en riktigt skön höstskiva. Den är liksom bara att sätta på och glida med i. Det finns inget som skrämmer, inget som utmanar – men för en gångs skull tycker jag inte att det gör något.
I stället njuter jag av folkfiolslingor, skön stämsång och en behaglig akustisk gitarr. Musiken kommer och går, pendlar mellan melankoli och lättsamt driv. Böljar mellan vemod och glädje. På många sätt är detta en skiva av en annan tid – samtidigt som den känns befriande fräsch, chosefri och prestigelös. Som om McArthur och hans band bara följt sin musikaliska magkänsla och högaktningsfullt struntat i försäljningssiffror, listplaceringar och downloads. Men allt detta utan att för den sakens skull konstra till det.
De spelar helt enkel avskalad singer-songwriter-folk med rötter som leder bak i musikhistorien till ikoner som Simon & Garfunkel, Joni Mitchell eller Bob Dylan.

Annonser