! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Säregen mix

Bokanté

Strange circles

Skivbolag: Ground Up
Recenserad av: Rasmus Klockljung
Publicerad: 2 okt 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Vissa personer tycks ha många fler timmar på sina dygn än oss dödliga. En sådan är Michael League, till vardags basist, kompositör och bandledare i nästan ständigt turnerande Snarky Puppy, skivbolagsägare, producent för egna och andras album, festivalarrangör, och musiker med David Crosby och andra artister.
Dessutom hinner han med ytterligare ett par band, och det senaste är Bokanté som nu skivdebuterar. Den handplockade oktetten har medlemmar från fyra kontinenter, och här finns bland andra ytterligare några från Snarky Puppy, slagverkaren Jamey Haddad som även spelar med Paul Simon, och stockholmske instrumentkollegan André Ferrari, Lira-bekant från folkmusikbandet Väsen.
Musiken skriver League tillsammans med Guadeloupe-födda sångerskan Malika Tirolien, som sjunger på kreol. Som väntat är den synnerligen brokig, och sättningen inkluderar sång, tre gitarrer (bandledaren håller sig här mestadels till barytongitarr), lap steel och tre slagverkare. Tempot är ofta relativt långsamt, men svänget desto större. Det myllrar av rytmer, gitarrerna slingrar sig om varandra med Roosevelt Colliers glissandomättade steel-spel på toppen, och Tirolien lägger ofta mattor av sångstämmor. Här finns oräkneliga detaljer att upptäcka, och det bäddar för många spännande lyssningar.

Annonser