! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Folkproggig americana

Mark Olson

Spokeswoman of the bright sun

Skivbolag: Glitterhouse
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 8 dec 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Jag har sett att tidigare Jayhawks-mannen Mark Olson fått en del skrockande smockor från andra recensenter för att han skulle ha anammat något slags new age-flummighet på sistone. Möjligt, men jag tycker att mycket av musiken på nya albumet Spokeswoman of the bright sun är rätt så skön. Det ekar lite av det sena 1960-talets eller tidiga 1970-talets obskyra skivor som börjat återupptäckas i nutid. Lite countryrock, lite psykedelia, lite harmonier, jo en del kosmiska tankar. Folkproggig americana liksom. En lustig detalj är att det låter som Henrik Berggren på sina ställen när Mark Olson sjunger i Time of love. Jo, jag vet, det är bara i den låten.
Mark Olson släppte senast albumet Good-bye Lizelle för tre år sedan. Även det gjordes i tandem med hans nuvarande fru, den norska singer-songwritern Ingunn Ringvold. Deras röster är ungefär lika framträdande och det är tydligt att Olson träffat sin nya Victoria Williams, en annan säregen artist som Olson sällskapat med och som han hade trion The Original Harmony Ridge Creekdippers ihop med.
Lite av Creekdippers inställning återfinns på Spokeswoman of the bright sun. Mycket av materialet är inspelat på en fältbandspelare i och runt parets hem i Joshua Tree. Inte behöver det vara öken för det.

Annonser