! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Neoklassisk singer-songwiter

Annasara

Songs from Sälshög

Skivbolag: Annasongs
Recenserad av: Bo Bjelvehammar
Publicerad: 28 maj 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Sälshög ligger på randen till Österlen, en by mellan länsväg M 1560 och M 1561. Där hade en gång Hans Alfredson ett sommarhus och även en inspelningsstudio. Där skrev Annasara Lundgren under ett år musiken till detta album. Allt handlar om livets korsvägar, om uppbrott, om tankar kring det liv, som inte blev av. Om det mänskliga sökandet, att ge upp det gamla och söka något nytt. Om sorg och saknad, om längtan och trosfulla förhoppningar.

Det är fyndiga och infallsrika arrangemang, med Annasaras pianospel och sång i förgrunden, med starkt stöd av violiner, cello, trumpet och piccolaflöjt.

Den komposition som är bärande på albumet är ett verk i tre satser, Impressions from Sälshög, som väl fångar den rådande grundstämningen och samtidigt blottlägger variationer och rörelser.

Annasara Lundgren är klassiskt utbildad violinist och kompositör och har tidigare släppt fyra produktioner. Detta är ett album med spänning och idérikedom, som söker influenser från flera håll. Annasara Lundgren arbetar med stor känsla och närvaro, med en stor musikalisk bredd. Fint med hönan, som vilar på hennes axel på omslaget.

Annonser