! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Singer-songwriter

Luka Bloom

Sometimes I fly … Live in Bremen 2001

Skivbolag: MIG
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 18 feb 2019

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det kan inte ha varit lätt för Barry Moore att vara yngre bror till en av Irlands stora folkikoner, Christy Moore. Efter tre album, utan något direkt genombrott, flyttade han 1987 till USA, bytte namn till Luka Bloom och utvecklade sin gitarrstil, från folkligt fingerplock till plektrumdriven enmansorkester. Ett självbetitlat album släpptes 1988, men drogs in. Den riktiga debuten kom i stället 1990, med Riverside, och då började saker hända. Inte minst i Tyskland, där han turnerade flitigt.
Sometimes I fly … Live in Bremen är en konsert från 2001, inspelad av Radio Bremen under den turné som följde utgivningen av Blooms sjätte album, Between the mountain and the moon, från vilket fem av konsertens 14 spår är hämtade. De övriga kommer från albumen Turf, Salty heaven och Riverside, plus en Kris Kristofferson-cover.
Ljudet är utomordentligt och Bloom är i fin form. Han sjunger med passion och attackerar sin chorus pedal-berikade gitarr med återhållen frenesi. Men det är de fyra spåren från Riverside som fortfarande gör störst intryck på mig

Annonser