! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Soul och blues.

Sven Zetterberg

Something for everybody

Skivbolag: Gamlestans Grammofonbolag/Border
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 30 aug 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Han är stabil, Sven Zetterberg. Vi vet att när det är dags för en ny skiva så kommer Sven Zetterbergs starka men vemodsfärgade stämma att vädras igen. Vi vet att det vankas själfullt gitarrspel och munspel – och att det knappast är läge för kompromisser från upphovsmannens sida.
Så även denna gång. Zetterberg sjunger säkert, stilenligt och med mycken känsla. Albumtiteln Something for everybody låter påskina att här serveras något för alla smaker. Och det är sant, utan att det känns som någon eftergift.
Snarare visar Sven Zetterberg vilken variationsrikedom han kan bjuda på. Blues, soul, rotrock, gospel, New Orleans-funk – allt med Zetterbergs röst som personlig markör.
Eget material – Hi Records-soulen i Writer’s block! – varvas med inlånade nummer som Roy Heads hit Treat her right, Eddie Kirklands bluesgungande Pick up the pieces (som Zetterberg faktiskt spelat live med upphovsmannen) – och så en toppentolkning av Solomon Burke-hiten Cry to me, även känd från långfilmen Dirty dancing.
Johan Norin, Tore Berglund och Torbjörn Eliasson bidrar med snyggt blås, och Elin Ruth gästar med bakgrundssång på några spår. Andres Lewén agerar medproducent, gitarrist och bollplank med fint slutresultat.

Annonser