! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Country

Justin Townes Earle

Single mothers

Skivbolag: Loose Music/Rootsy
Recenserad av: Mark Andersson
Publicerad: 25 nov 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Justin Townes Earles Single mothers låter som något av en upprepning. Inte bara för att det till färg och form bekvämt kilar sig sin någonstans i landet mellan artistens två senaste utgivningar, men också för att Earles språk med varje giv blir mer bekant. Med det inte sagt att artisten blir mindre intressant. Justin Townes Earle är fortfarande en mästerlig låtskrivare – en minimalistisk countryberättare vars musik tillåts vara smärtsamt utlämnande också när den, som här, stundtals är tematiskt betydligt ystrare än tidigare.
Single mothers ljuder vackert och hantverksmässigt oklanderligt, i spår som försiktigt och trevande vågar viska om sinnesfrid och själsligt lugn. Men kanske är det också vetskapen om varandets flyktighet som gör att kompositionerna här inte riktigt upplevs lika beständiga som tidigare. De serveras med tillförsikt men utan övertro på sin egen hoppfullhet.
Det är starkt, gott och skänker ytterligare en känslomässig dimension till ett redan utomordentligt mångbottnat konstnärskap.

Annonser