! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Balkanblandning

Balkan Beat Box

Shout it out

Skivbolag: Digital Monkey
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 4 apr 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Tel Aviv-baserade Balkan Beat Box blandar i vanlig ordning musikstilar hejvilt. Funk, hiphop och electro möter reggae och cumbia. Marockanska melodier och Medelhavsgung möter plastinbakade syntar och det balkanblåsiga i gruppnamnet. Lycka till att stoppa in Balkan Beat Box i ett enkelt fack!
På nya albumet Shout it out har Balkan Beat Box emellertid valt att lämna det mest hårtslående politiska i låttexterna till förmån för det personliga. Nu vet jag inte om det verkligen framgår när musiken är lika partyorienterad som någonsin tidigare. Mer avskalat är soundet dock, och allt är inspelat under tre dagar i studion, varefter medlemmarna gått in igen och under två veckor samplat valda delar för att skapa de slutgiltiga låtarna.
En låt som Chin chin är typisk Balkan Beat Box, där sångaren Tomer Yosef använder den dansanta låten till att varna lyssnaren för att anamma ett alltför ytligt sätt att se på rikedom och framgång. Ori Kaplans saxofon är en annan tongivande ingrediens i BBB:s ljudbild, och toppat med percussionisten Tamir Muskats rytmiska tänk skapas trions distinkta sound.
Fast än fattas det något som gör att intresset verkligen hålls vid liv över ett helt album.

Annonser