! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Modern fri jazz

Tim Berne's Snakeoil

Shadow man

Skivbolag: ECM/Naxos
Recenserad av: Christopher Thorén
Publicerad: 8 dec 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Vi lever i låtens och videons tidevarv. Albumet har inte alls samma status eller den betydelse det en gång haft, och jag tycker mig se tendenser på att även jazzlyssnandet är på väg åt samma håll. Det kanske inte är någon större fara med det. Men det är ändå kul att kvalitetsbolag som ECM fortsätter att ge utrymme för artister att skapa så sammanhållna album som detta.
För även om varje låt visserligen håller var för sig så är det helheten som är det verkligt intressanta. Så när pianot och vibrafonen smygande börjar är det en perfekt suggestiv introduktion till skivan. Den på ett avigt sätt avancerade rytmiska musiken för oss sen in i kaosartade infernon och explosiva polyfonsaxsolon.
Hela bandet, men framför allt blåsarna Tim Berne (altsax) och Oscar Noriega (klarinett,     basklarinett), imponerar genom sitt breda musikaliska spektrum. De tar musiken från det vackra stämningsfulla till det hårt energiska. Så tar du dig tid att lyssna på hela skivan i ett svep får du en konsert med riktigt bra modern jazz i ditt vardagsrum.

Annonser