! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Folkpop

Euskefeurat

Sånger från Hotaheiti

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Magnus Östnäs
Publicerad: 30 dec 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Världspessimist-optimisterna Euskefeurat är tillbaka. En igenkännlig dos Stureplansskruvad Stockholmsskepticism i kombination med heimat-romantisk hembygdssång. Allt serverat med ett skevt leende och en knuten näve halvvägs upp ur byxfickan.
Euskefeurat är ju framförallt ett glimrande live-band med den unike frontmannen Ronny Eriksson, lika delar ståuppare, sångare och agitator. Styrkan är spänst i texterna parat med ett folkgroove som samlar Norrlåtar, Perssons Pack och Skäggmanslaget.
Nya plattan, Sånger från Hotaheiti, tillägnas avlidne violinisten Stefan Isaksson. Skivan, som nästan uteslutande är studioinspelad, öppnas med en nyskriven text till den gamla klezmer-låten Alle Brüder: Åren går o tiden lider, komplett med en politisk käftsmäll åt en högerextrem vindkantring: ”Förr skulle man vara solidarisk. Nu ska man vara solid och arisk”. En typisk Erikssonsk vändning.
Så efterlängtade de är når Euskefeurats nya inte riktigt upp till 2010 års Det är aldrig för sent att ge upp. Men man ser fram emot turnén. Vila i frid Stefan.

Annonser