! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Svensk visa

Eva Bartholdsson & Greger Siljebo

Sånger från bersån

Skivbolag: Greger Siljebo Musik
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 23 sep 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Måste säga att jag sällan sett en så väl vald blandning outtjatade visor, några berömda och andra i princip okända. Det börjar på engelska med Stings Fragile, mycket bättre än i original säger jag som inte alls gillar kompositören som sångare. Sedan Dan Anderssons Om aftonen i en melodi som inte är den vanliga, och kanske inte riktigt lika bra. Följd av Both sides now, av Joni Mitchell som bekant.
Några Hambe – Bartholdsson har ju också sina rötter i Halland så det är ju inte konstigt. Norsk visa med melodi av Alf Cranner, Ferlins En valsmelodi och så några egna, en ohörd Vreeswijk, en Wiehe och sist så flytta Gässen. Imagine är med, och som den oförutsägbara skiva detta är i sitt låtval så är låten skriven av Julia Siljebo.
Till allt detta Jan-Olof Anderssons utsökta gitarrkomp, Siljebos sällsynt känslofulla fiolspel. Ja, så vackert finns nästan inte. Charlotte ”Tott” Edin förstärker det tunga sköna med en cello på några visor och sist men inte minst, Eva Bartholdsson, en suverän sångerska med tyngd, innerlighet, avspändhet som har full koll på vilka toner hon behärskar. Tag lärdom, ni vissångerskor och -sångare som tar i mer än ni behöver! Där finns skräckexempel som skulle behöva gå i lära i avslappnad sångteknik, hos just Eva Bartholdsson.

Annonser