! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Visa

Ola Aurell

Sagor för trasiga barn

Skivbolag: Sagor för trasiga barn Branschen
Recenserad av: Jimmy Ginsby
Publicerad: 27 okt 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ola Aurell är en frisk fläkt inom den svenska visan, en nödvändig scenpersonlighet att kalla upp på scen när det svenska visvemodet riskerar att dränka publiken på någon festival. Ola Aurells karriär började på standup-scenerna. Ryktet om hans visaktiga galenskaper spreds snabbt. Sen har det rullat på och han har bland annat hunnit med att göra pyramidalsuccé på Visfestivalen i Västervik.
Detta är Ola Aurells andra album. Det första, egenutgivna, kom förra sommaren. Där fanns Man kan göra många saker med en katt, en sång som spreds och sjöngs flitigt. På detta andra album har han med sig Johan Johansson som producent. Herr Johansson har tidigare producerat storheter som Kjell Höglund, Lars Winnerbäck med flera.
Aurell har ordet i sin makt, och en fantasi som gör att texterna tar vändningar man aldrig kan räkna ut på förhand. Det är mycket roligt. Inte det stora gapflabbet kanske, men man måste vara gjord av stålull om man inte skrattar åt till exempel Planer att koka ägg.
Det finns många bra låtar, favoriterna är Knarkaren, om en föreläsare i en skolklass som kanske inte har den inverkan på barnen som fröken hade tänkt, Skönhet samt Om du fattar vad jag menar, en språkligt glansnummer vad gäller omskrivningar av en enkel önskan om att få ligga. Sanna Carlstedt får ge röst åt de kvinnliga metaforerna. Vad sägs om: Jag vill gömma din Assange i min obskyra ambassad. Jag vill föra Fredrik Reinfeldt in och ut ur Rosenbad.

 

Annonser