Skivrecension

Ring mig (0739-81 25 03)
Country & Vinterviken

Rebecka Sandberg

Ring mig (0739-81 25 03)

Skivbolag: Ella Ruth Institutet
Format: LP/DL
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 18 nov 2022

Dela den här recensionen:

Svensk vardagsrealism iklädd countryskrud, från Rebecka Sandberg som har sina rötter i Norrköping men numera bor i Hägersten. Via band som countrypunkiga The Judas Bunch och åtskilliga tripper till USA har Rebecka Sandberg vågat närma sig countryn som ett uttryck. Ett grundligt utforskande av countryns rötter och hemvist har nu utmynnat i ett fint soloalbum på svenska.

Sandberg hade fått kritik på Facebook om att hennes musik inte var ”riktig country”, så hon skred till verket och totade ihop En riktig countrylåt (om kåken, brustet hjärta, my mama och att supa bort sitt liv), komplett med Facebook-storyn. Dagboks-direkt, utan daltande.

Musiken skriver hon med två äldre bröder, David och Robin, som också är med i bandet. I låten Pendeln mot Rotebro station handlar det om Christer Pettersson, medan duetten Bensin är skriven och sjungen i tandem med hennes ena skivbolagsboss Eric Palmqwist (bekant från gruppen EP’s Trailer Park).

Bland skivans åtta spår finns en tämligen uttjatad låt som Cornelis Vreeswijks Turistens klagan, som mirakulöst nog får nytt liv i hennes händer. Country eller inte – Polaren Rebecka har gjort sin reverens och står nu på egna ben, i den svenska myllan.

Och jo, det är Rebecka Sandbergs riktiga telefonnummer i albumtiteln. Lp-omslaget är det största visitkort jag någonsin sett! Även om ingen skulle ringa så lär Rebecka Sandberg höra av sig, och låta höra om sig.


Fler recensioner

Annonser