! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Country

Aaron Tippin

Read between the lines & Call of the wild

Skivbolag: SPV/Playground
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 27 maj 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

När jag växte upp kring skiftet 1980-tal och 1990-tal var jag aldrig så intresserad av musik. Mer eller mindre allt som syntes på MTV gjorde mig illamående. I skolan valde man mellan Madonna, Michael Jackson eller Guns N’ Roses. Eller den begynnande rap- och eurodiscovågen. Men inget intresserade mig. Plötsligt skaffade mina föräldrar satellit-tv och plötsligt kunde jag se CMT, alltså Country Music Television. Vilken uppenbarelse!

Den video som fortfarande sitter etsad i minnet var en mycket muskulös man i begynnande hockeyfrilla och med en lite för stor mustasch som stod på en bardisk och lite lagom mesigt skrek ”I’m a Honky-Tonk Superman”. Fick man verkligen gilla sådant?

Jag snöade in mig på country men främst via äldre artister som Willie Nelson och Johnny Cash. Men när jag nu får lyssna på kroppsbyggaren som blev countrymusiker, Aaron Tippin, blir jag nostalgisk. Inte bara får jag höra Honky-Tonk Superman, jag upptäcker även andra pärlor som Let’s talk about you och Trim yourself to fit the world. Över huvud taget inser jag vilken fantasisk platta Call of the wild är. Söker man efter arketypisk 1990-tals popcountry blir det inte bättre än så här.

Men det finns ett problem när man släpper två gamla skivor på en och samma cd. Tippins Read between the lines är nämligen en riktigt dålig skiva. Det känns som att han inte kommer igång eller riktigt har hittad sin särpräglade stil. Den går helt enkelt på tomgång. Så sammanfattningsvis är andra halvan av denna cd-skiva mycket bra medan första halvan är sanslöst tråkig. Så hoppa direkt fram till spår 11 och ni har en god countrystund framför er.

Annonser