! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Wild and crazy

Elliot Galvin Trio

Punsch

Skivbolag: Edition Records
Recenserad av: Björn Gustavsson
Publicerad: 9 okt 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Den Londonbaserade pianisten och kompositören Elliot Galvin (född 1991) har rönt många lovord, både som jazzpianist och inte minst för den musik han gör tillsammans med sin trio, Elliot Galvin Trio, som nu kommit ut med skivan Punsch.
Här möter lyssnaren en experimentverkstad där allt är möjligt! I sant postmodern anda blandas experimentell jazz med referenser till äldre och nyare musik (även samtida pop), till den grad att alltsammans emellanåt kan framstå som ett eklektiskt sammelsurium; ett mångfacetterat ljudcollage där infallen avlöser varandra och där lekfullheten inte känner några gränser. Humor, ironi och dedikerat samspel: everything is there!
Vad som bjuds är alltså gränslös, experimentell jazz, och med en ljudpalett som är enastående i sin mångskiftande karaktär. Elliot använder sig inte bara av piano, utan också av kassettbandspelare (!), dragspel med mera. Lägg därtill Tom McCredies fyndiga dubbelbas och Simon Roths trummor och klockspel: helheten är onekligen spännande. Alls inte lättlyssnat – tvärtom! – men en musikalisk utmaning väl värd att anta.

Annonser