Skivrecension

Pro radost – For joy
Barnfolk från Tjeckien Lira Gillar

Iva Bittová

Pro radost – For joy

Skivbolag: Indies Scope
Format: CD/LP/DL
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 18 feb 2022

Dela den här recensionen:

När pandemin pågick som värst ägde en mindre version av musikfestivalen i Náměšť nad Oslavou rum, och dit bjöds Tjeckiens kanske mest kända folkmusiker: sångerskan och avantgardeviolinisten Iva Bittová med vänner, vilket resulterade i denna mycket charmiga liveskiva. 

Tillsammans med vännerna Vladimír Václavek, Ivo Viktorin, Antonín Fajt och sist men inte minst barnkören Babačka framförde Bittová en samling kända tjeckiska visor inför en liten men entusiastisk publik. 

Bittová hoppas i pressreleasen att magin i konserten framgår och faktiskt, trots för en svensk obegripliga texter, gör den det vilket samtliga medverkande har del i, inklusive publiken. 

Barnkörer är verkligen inte alltid så lyckade på skiva men entusiasmen hos dessa småttingar framgår tydligt och gästande musiker samt Bittovás emellanåt mycket experimentella röst gör det hela mer vuxet. Bittová är inte någon helt lättillgänglig artist, är ofta mycket experimentell i sitt fiolspelande och sjungande. Så frågan är om detta är en barnskiva eller inte? Förmodligen både och. Lyssna på Huljet, huljet så får ni höra vad jag menar.


Fler recensioner

Annonser