Skivrecension

Popes and beats from west to east 
Göteborgskollektiv

Mojump

Popes and beats from west to east 

Skivbolag: DMT
Format: CD/DL
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 23 feb 2024

Dela den här recensionen:

Musikerkollektivet Mojump från Göteborg presenterar ett gäng livliga, nyskrivna låtar med inspirationen hämtad från traditionstyngda men lättfotade genrer som blues, rhythm’n’blues, boogie woogie, jazz, latin och New Orleans-funk. Det är av den gamla skolan, svänger en gäng, och detta måste ju vara en fest att se live.

Mojump skriver texter på engelska ”med tänkvärt innehåll”, som de själva säger. Dan Hellström (klaviaturer) står bakom merparten av materialet, ibland med bistånd från Dave Castle.

Karin Klingenstierna och Karin Wier sjunger somliga låtar, gitarristen Henrik Nagy andra. Johan Nagy kör bas medan Per Svenner ser till att trummorna tuffar på i rätt spår. Klas Nilsson lättar på lungorna i trumpet och bastuba. Vanja Holm är med på slagverk och bakgrundsröst. Men vid livespelningar kan den här besättningen variera något. Ibland är Mojump nedslimmad till en jazzigare trio, då får Henrik Nagy ha sångmikrofonen på egen hand.

Slimmad kan nog publiken bli också, bara den vågar dansa. För musiken på Popes and beats from west to east är rättfram och retro på samma gång, ärlig men inte alls besvärlig att lyssna på.


Fler recensioner

Annonser