! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Rootsmix

Anders Osborne

Peace

Skivbolag: Alligator
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 17 jan 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Uddevalla-bördige Anders Osborne bor i New Orleans sedan 1985 och har en gedigen karriär bakom sig. En karriär som resulterat i tolv album till dags dato. Hans låtar har använts i Hollywoodfilmer och bluesstjärnan Jonny Lang har spelat in hans Pleasin’ you. Osborne har skrivit låtar ihop med Keb Mo som inkluderades på hans Grammyvinnande album Slow down. Bjässarna Polygram och Universal har anlitat honom som professionell låtskrivare, och countrystorheten Tim McGraw nådde en topplacering på countrylistorna med hans Watch the wind blow by.
Cv:n är lång som en Grateful Dead-konsert vid det här laget, och inkluderar alla från bluesfantomen Luther Dickinson till reggaelegendarerna Toots & Maytals. Som ni hör är det här ingen artist som håller sig till sin slutna fålla, även om vi kan vara säkra på att det inte blir några dubstep-remixer på Anders Osbornes låtar.
Efter ett antal plattor på kvalitetsbolag som Okeh och Shanachie ligger själva skivartisten Anders Osborne numera på Alligator Records, en av de kändare blues- och roots-skivetiketterna i USA. Han verkar ha fått fria händer att blanda genrer och influenser efter eget huvud. New Orleans-gung möter funk möter elfräsig blues och riffstarka melodier. Kanske inte det mest personliga jag hört från Anders Osborne men han håller nivån. Den som önskar sig en mer intim version av Anders Osborne kan kolla in sexspårs-ep:n Three free amigos, som Alligator släppte tidigare i år.

Annonser