Skivrecension

Panorama
Folkmusik Lira Gillar

Trio Wolski

Panorama

Skivbolag: Egen utgivning
Format: DL
Recenserad av: Magnus Östnäs
Publicerad: 18 nov 2022

Dela den här recensionen:

Trio Wolski, Hanna Blomberg, Petter Ferneman och Kristian Wolski, följer nu upp fina starka debutplattan Late bloomer med ep:n Panorama som är en något mer eftertänksam samling låtar där trion låtit sitt specifika soundscape djupna och vila i sitt. Meditativa, lätt inåtvända Stiltje med en stråk-drone gående igenom hela låten möts upp av öppna Halling till våren där man får hänga med ut i det gryende landskapet i en välformulerad, lätt återhållen yra som kränger genom ängar och dalgångar. 

Hela gruppen spelar så nyanserat och känsligt för vad som krävs i stunden på ett sätt som sätter kompositionen i rullning och bygger in spänningar som hela tiden löses upp och bildar nya formationer. Komp, stämmor och melodier växlas i sömlös turtagning. 

På keltiskt vis tar pianot även plats i låtar som Tussgubben. Införandet av pianoklangen är alltid vanskligt men som i det övriga reder Trio Wolski ut den potentiella problematiken med lättaste handlag. Ju mer man lyssnar desto mer hör man små detaljer som berikar helheten och gör den mer mångbottnad än vad man kanske kan vänta sig av en trio på fiol, accordion och cittern. Och piano förstås. 


Fler recensioner

Annonser