Skivrecension

På svenska
Svensk-brasilianskt

Simone Moreno

På svenska

Skivbolag: Souldog Records
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 18 sep 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Hon kom till Sverige för sjutton år sedan och har släppt två hyllade skivor med brasilianska förtecken i Sverige. Men längtan att ta sig an svenskt material har funnits där och låtarna som nu släpps på en samlad cd har tidigare getts ut i digitalt ep-format.

Här tar hon sig an ett antal hits huvudsakligen från den svenska pop- och rockscenen såsom Du ska va president, Ängeln i rummet och Hon är så söt, samt några visor, bland annat Felicia adjö. Dessa så välkända låtar har hon lyckats göra till sina egna, omstöpta med brasilianska och karibiska rytmer och tongångar tillsammans med sitt band Os Lourinhos inkluderande ständige följeslagaren, arrangören och klaviaturspelaren Anders von Hofsten samt en rad ypperliga musiker.

Precis som man kunde förvänta sig är låtarna indränkta i smittande rytmer och skivan kommer kunna förgylla många dansgolv. Underman är en av låtarna som det är svårt att sitta still till, Du ska va president en annan. Uppfriskande att höra dessa låtar i helt nya arrangemang med många fina melodislingor, mycket charmigt och musikaliskt. En skiva som ger många leenden och mycket glädje på vägen.

 

Annonser