! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Folkmetal

Saor Patrol

Outlander

Skivbolag: Arc/Naxos
Recenserad av: Ulf Torstensson
Publicerad: 15 sep 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Med säckpipa i centrum, flankerad av gitarr och tre trummisar har Saor Patrol kallats ”Motörhead of folk” av Lemmy Kilmister själv, och det går inte att komma ifrån den starka känslan av heavy metal i deras musik, trots instrumentvalet. För mig är gruppen ny men de har en rejäl handfull skivor bakom sig. Själva kallar de musiken skotsk medeltidsrock, och det är också en bra beskrivning.
De har rykte om sig att få igång publiken med extatiska spelningar och det är lätt att förstå av Outlander, även om man på skiva missar det visuella. Gruppens medlemmar extraknäcker för övrigt i en grupp som jobbar som statister i medeltida stridsscener på film och tv! Först blir jag entusiastisk över energin och drivet, men framemot mitten av skivan börjar jag ledsna och tycka att det blir för enformigt, vilket också kan bero på att metal inte riktigt är min grej.
Samma dag denna tidning kommer ut röstar skottarna om de ska vara kvar i Storbritannien eller inte. Jag tror jag vet hur Saor Patrol har lagt sin röst.

Annonser