! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Folkrock/nyfolk

Trio Svin

Ornernes magt

Skivbolag: Gateway Music
Recenserad av: Lars Lind
Publicerad: 27 maj 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Danska Trio Svin spelar som om varje låt vore den sista. En akustisk trio med fiol, gitarr och slagverk låter ju lugnt och fint men här är summan mycket mer än de enskilda instrumenten. Thyge Søndertoft Pedersen (fiol), Søren Vinther Røgen (tolvsträngad gitarr) och Magnus Heebøll Jacobsen (slagverk) tar verkligen i från tårna. Det finns helt klart ett släktskap i attityden med Hoven Drovens folkrock och jag misstänker starkt att Trio Svin är en suverän liveakt.
Öppningsspåret Velkommen til skadestuen sätter tonen, sen rullar det på. Fullt ös i de flesta låtarna, men det finns nyanser här och var, allting går inte i 180, som tur är. En favorit är Brittany Haas-låten Locust in the willow som jag tycker tar fram det bästa med gruppen. Det bjuds på rap av Thyge i Hell broke loose och … tja … det går väl det med.
Folkrock är en bristvara idag, så det gäller att ta vara på det som dyker upp. De tre unga männen spelar som om det gällde livet, det är bara att hänga med. Så plats för en sliten klyscha: Trio Svin rockar fett … and I like it.

Annonser